Clash Royale Kıvılcım Rehberi

Tesla bobinini alıp bir şahmerdanın üstüne koymuşlar ve önüne gelene tek atan bir makineye dönüştürmüşler. Adının Kıvılcım olması sizi yanıltmasın. tek bir vuruşu resmen katliam!

 

  • İnşaatçının Atölyesi (6. Arena) da açılıyor.
  • Uzaktan kara birimlerini hedef alarak alan saldırısı yapıyor ve şuanda oyundaki en yüksek hasarı veren birim.
  • Her saldırı sonunda kendini biraz geri ittirmesi onun ne kadar güçlü olduğunun bir belirtisi.
  • Saldıra bilmesi için hemen önündeki Tesla bobininin tamamen elektrikle dolması gerekiyor. 3 aşamada dolduktan sonra (5 saniye sürüyor) 1 kerede saldırı gerçekleşiyor ve inanılmaz yüksek hasar verilmiş oluyor.

Kıvılcım saldırıda nasıl kullanılmalı?

Bir kaç vuruşta Golem gibi tank birimleri bile öldürebildiğini var sayarsak Goblin ve İskelet gibi ufak sağlıklı birimlere saldırması sizin açınızdan olabilecek en kötü saldırı biçimi olacaktır. Çünkü tekrar saldırması için 5 saniye geçmesi gerekiyor. Bu yüzden Kıvılcımın önünde Büyücü, Bombacı, Barbarlar gibi kartların olması ve hemen küçük birimlerin temizlenmesi gerekiyor. Bu sayede Kıvılcım direkt olarak Taç Kulesine ya da çok daha büyük birimlere saldırmış olacak.
Bir başka taktik ise Kıvılcımın önünde Dev ve Pekka gibi yüksek sağlıklı birimleri göndermek. Kıvılcım önüne gelen saldıracak olsa da en azından bu ikilinin önünde durmak rakibiniz için çok zor olacak.
Kıvılcımı oynarken elinizde birde onu koruyacak bir büyü olmasına özen gösterin. Minyon Sürüsüne karşı Okları kullanmaktan sakın çekinmeyin. Kıvılcım havaya saldıramıyor unutmayın.  Hemen aşağıda Kıvılcımın kullanımına dair güzel bir video ekledim, bu videoda aynı anda 5 Kıvılcım kullandığı bir kısımda var. 


Kıvılcıma karşı nasıl savunmalı?

Kıvılcıma karşı en etkili taktik saldırısını boşa çıkartıp hızlıca kontra saldırı yapmak olacaktır. Şarjı dolmuş bir Kıvılcımın saldırısını Goblinler gibi ufak birimlere yaptırıp Prens, Büyücü ve ya Barbarlar gibi yüksek saldırı gücüne sahip birimlerle 5 saniye içinde öldürmeniz gerekiyor.

Diğer ve asıl en güçlü savunma ise tabiki de hava birimleriyle saldırmak. Minyon Sürüsü bu konuda en etkili savunma oluyor.

Ayrıca yeni bir kart olan Korumalar, Kıvılcımdan kalkanları sayesinde tek yemediği için saldırısını boşa çıkarmasını sağlayabilir. Kara Prens‘de Kıvılcıma karşı etkili olan birimlerin başında geliyor.

Vuruş Hızı
Icons stats dmg speed
Hız
Icons stats speed
Yerleşme Süresi
DeployTime
Menzil
Icons stats range
Hedef
Icons stats target
Maliyet
Elixir
Miktar
Icons stats troop count
Tip
CardTypeIcon
Tür
RarityIcon
5 sn Yavaş 1 sn 4.5 Kara 6 x1 Birim Efsanevi
Seviye
LevelIcon
Sağlık Puanı
Icons stats hp
Alan Hasarı
Icons stats dmg area
Saniye Başı Hasar
Icons stats dmg dps
1 1,200 1,300 260
2 1,320 1,430 286
3 1,452 1,573 314
4 1,596 1,729 345
5 1,752 1,898 379

2 Yorum

  1. Unknown 11 Eylül 2016
  2. umut 25 Mart 2017

Leave a Reply

%d blogcu bunu beğendi: