Boom Beach Savunma Taktikleri

Clash of Clans’da size en iyisini sunmaya devam ederken Boom Beach neden eksik kalsın diye düşündüm ve artık bu yazıyla beraber Boom Beach rehberlerinide sitemizde bulabilirsiniz. Boom Beach’in hem savunma hemde saldırı kısımları Clash of Clans’a göre daha detaylı olduğunu oynayanlar bilir. Bu yazımda da sizler için savunma taktiklerinden bahsedeceğim.

Yazımız 3 ana bölümden oluşuyor:

  1. Karargahın önemi
  2. Savunma dışı binaların yerleşimi
  3. Üs yerleşim tipleri
Karargahın Önemi
Boom Beach’de Karargah her şey demek. Savaşın bütün kaderini belirleyen en önemli binadır. Bu kadar önemli olunca en iyi korunması gereken bina da Karargah oluyor tabiki de. 
  • Karargahınızı asla ama asla savunmasız bırakmayın. Sahile yakın yerlere yerleştirmeyin. 
  • Savunma binalarınız alanı mümkün olduğunca Karargahı içine alsın. Bu sayede savaşın her anında bütün savunmalarınız saldırabilecek.
  • Roketatarları asla ama asla Karargahın dibine yerleştirmeyin. Çünkü Karargah Roketatarların kör noktası içinde kalır. Mümkün olduğunca üssün uç noktalarına yerleştirin.
  • Alev Silahını Karargahın yakınında tutmaya çalışın, Alev Silahı için daha iyi bir yer olduğunu düşünmüyorum.
  • Karargah etrafına bir kaç tane Mayın yerleştirmeyi deneyin. Boom Mayını da koymayı unutmayın. Fakat asla bütün mayınları Karargahın etrafına yerleştirmeyin. Bir Yaylım Ateşi hepsini patlatabilir. Mayınları koymamızın en büyük sebebi ise Savaşçıları havaya uçurabilmek.
Savunma Dışı Binaların Yerleşimi
Savunma dışı binalar düşmana enerji kazandırdığı için 2. derece öneme sahiptir. Yerleşimleri de bu yüzden önemlidir.
  • Savunma dışı binalarınızı kesinlikle savunmasız bırakmayın. Unutmayın düşmana kolay enerji kazandırırsanız savaşı kaybetmeniz olasıdır.
  • 2 savunma dışı binanın birbirine değmesi büyük bir sorun teşkil etmez fakat 3 veya daha fazlası birbirine değiyorsa düşmanın onları Gambot ile yıkması düşmanı enerji bakımından kara geçirecektir.
Üs Yerleşim Tipleri
Boom Beach de üssler 4 farklı yerleşim tipi gösterir. Genelde bu yerleşim seviyeye göre değişir. İlk başlarda mecburen sahile yakın olan Karargah son seviyelerde üssün en uç köşesinde olabilir.
Resim temsilidir.
İskele tarafı savunma Karargah 1-9
Bu savunma tipinde Karargah üssün iskele tarafına yerleştirilir. Oyuna yeni başlamış oyuncular için idealdir. Az savunma binasıyla çok iş yapabileceğiniz tek savunma türü bu seviyelerde budur. Size saldıranın da seviyesi düşük olacağı için yeterince İşaret Fişeğine sahip olamayacak ve bu sayede üstten dolaşıp saldırması imkansız hale gelecek. Bu üssün en kötü yanı ise savunma dışı binaların biraz savunmasız kalması.
Köşeye yığılan üs savunması Karargah 13-21
Adından da anlaşılacağı gibi Karargah üssün sağ üst köşesine yerleştirilir. Bu sayede düşman üssün en uzak noktasına kadar ilerlemek zorunda kalır. Bu üs tipinin en güzel özelliği Savaşçılara karşı aşırı etkili olmasıdır. Çünkü Savaşçıların koşması gereken çok uzun bir yol var ve gidene kadar türlü tehlikeler atlatıyorlar. Genel savunma anlamında da iyi iş çıkarıyor. Dezavantajı ise savunma dışı binaların kolayca indiriliyor olması. Üssün her tarafına yayılınca üssün tamamını savunmak zor oluyor. 
Sahil savunması Karargah 10-20
Bu savunma tipinde amaç bütün savunma binalarını sahile en yakın şekilde yerleştirip diğer binaları üssün en arkalarına yerleştirmek. Bu sayede düşman üssünüzü yıkabilmek için önce ağır savunmanızı geçmeye çalışacak. Gambot’un enerji kazanması çok zor olacak çünkü bütün savunma dışı binalar sahilden aşırı uzak olacak. Bu üssün en kötü yanı ise Savaşçılara karşı en ufak bir şey yapamaması. 
Düz savunma biçimi Karargah 19-21
Oyunun artık sonuna geldiğinizde sizi en çok Savaşçıların olduğu saldırılar bekliyor. Sisler ve İşaret Fişekleri, aralardan koşan Savaşçılara en etkili tokadı bu savunma biçimi vuruyor. Bir çok savunma binası Karargaha odaklanmış biçimde ve tek amaçları sonuna kadar Karargahı savunmak. Tabiki de her üssün olduğu gibi bununda bir dezavantajı var ve bu da normal saldırılara karşı etkisiz kalması. Çünkü savunma dışı binalar biraz savunmasız kalıyor.

6 Yorum

  1. digitalist song 2 Mayıs 2016
  2. Tugay Evci 2 Mayıs 2016
  3. ennas114 19 Mayıs 2016
  4. ennas114 19 Mayıs 2016
  5. Unknown 25 Haziran 2016
  6. Kağan 9 Ağustos 2017

Leave a Reply

%d blogcu bunu beğendi: