Clash of Clans Kara İksir Nasıl Kasılır? (Detaylı Rehber)

Merhaba arkadaşlar bu yazımda Clash of Clans’da kara iksir nasıl kasılır onu anlatacağım. Baştan söyliyeyim, zahmetli ve masraflı bir yola giriyoruz :). Bildiğiniz gibi Kara İksir Deposu, Köy Binası 7′ de açılıyor fakat Kara İksir Sondası ise Köy Binası 8 de açılıyor. İşte bu yüzden diğer oyunculardan Kara İksir çalmamız gerekiyor. Fakat bu hiçte kolay değil. Çünkü hem Kara İksir az depolanıyor hem de genelde köyün en ortasında oluyor. Ulaşmak hiçte kolay değil. Peki hiç Yıldırım Büyüsü’nü kullanmak aklınıza geldi mi?

Öncelikle birkaç detaydan bahsedelim.

Kupa Seviyenizi Belirleyin

  • 1100 kupa civarında genelde 100 den fazla Kara İksir bulamazsınız.
  • 1500 kupa civarında genelde 100-500 arasında Kara İksir bulunur.
  • 2000 kupa civarında ise en az 500 Kara İksir bulabilirsiniz. 

Çünkü; yüksek kupa seviyesinde Kara İksir Sondaları’da yüksek seviyedir. Bu sayede daha fazla üretir ve depolar daha hızlı dolar. Fakat 2000 kupa civarında çok güçlü rakipler karşınıza çıkabilir.

Kara İksir Nerede Onu Belirleyin

Kara İksir sondada mı duruyor yoksa depoda mı? Bunu anlamak için sondaya bakmak yeterli. Sondanın üstündeki kutu doluysa bütün Kara İksir sondadadır.


Yandaki resimde boş olanı görüyorsunuz. Fakat unutmayın; eğer bir sondaya saldırıyorsanız içindeki Kara İksir’in en fazla %75 ini alabilirsiniz. Hemen aşağıda ise hangi seviye sondanın ne kadar Kara İksir sakladığını bulabilirsiniz.

Level 1 120 Kara İksir depolar.  90’ı çalınabilir.
Level 2 240 Kara İksir depolar.  180’i çalınabilir.
Level 3 450 Kara İksir depolar.   338’i çalınabilir.
Level 4 720 Kara İksir depolar.   540’ı çalınabilir.
Level 5 1120 Kara İksir depolar.  800’ü çalınabilir.
Level 6 1600 Kara İksir depolar. 1200’ü çalınabilir.

Saldırı Planınızı Oluşturun

Eğer ki Kara İksir sondada ise buraya tıklayarak Saldırı Taktikleri yazıma ulaşabilirsiniz.

Peki Kara İksir depoda ise ne yapacağız. Öncelikle büyü fabrikasından en az 2 tane Yıldırım Büyüsü basıyoruz. Benim önerim 3 tane basmanız. Ardından 500+ Kara İksiri olan birinin Kara İksir Deposuna 3 Yıldırım Büyümüzü birden atıyoruz. En az 300’ünü almış oluyoruz. Ondan sonra kupa kaybetmemek için savaşı kazanmayı deneyebilirsiniz. Fakat buradaki sıkıntı ciddi anlamda iksir zararımız oluyor ve ayrıca bu taktiği en az 1 saat beklemeden yapamıyorsunuz.

Yıldırım taktiği ile +1200 den fazla Kara İksir’i aldığım savaşları biliyorum arkadaşlar yani birazda şansınız olacak. Youtube kapalı olduğu için video ekleyemiyorum ama açılırsa ekleyeceğim gerçekten çok etkili.

İntikam Saldırıları Çok Önemli

Size saldırmış ve ciddi anlamda Kara İksirinizi almış birisinin mantıken Kara İksir deposu vardır. Acımayın intikam alın! Size geri saldırı atamıyacağı için (sizden intikam alamaz) sizden aldığı Kara İksiri geri alır üstünede korursunuz.



Kara İksir Nasıl Korunur?

Öncelikle “Kimselere Maden Kaptırmıyoruz” yazıma bakarak çok etkili taktikler öğrenebilirsiniz. Onun dışında bir yol daha var. Kara İksirimizi harcamak. Evet yanlış okumadınız harcıyacağız ama en ufak kayıp olmadan geri alacağız. Oyundan çıkmadan önce Kamp Ateşlerinde tek bir asker bile boşluk kalmayacak şekilde dolduruyoruz. Bundan sonra basmaya çalışacağınız her asker sıraya girecektir. İşte bizden bundan yararlanıp mümkün olduğunca Kara İksir birimi basıyoruz. Aslında sadece sıraya giriyorlar. Hiç bir kaybımız yok. Bu taktik ile 4320 Kara İksiri koruyabilirsiniz. (En yüksek seviyede 6 cadı ve 1 Valkyrie ile elde edilmiştir)

Dikkat Edin!

  • Birine saldırmadan önce bütün Kara İksir sırasını iptal edin, yoksa savaştan sonra elinizde bir sürü asker olur.
  • Bu taktiği uygulamadan önce kesinlikle ordu kamplarınız dolu olmalıdır.

29 Yorum

  1. Adsız 24 Nisan 2014
  2. Tugay Evci 24 Nisan 2014
  3. Alp Eren ERMUMCU 27 Nisan 2014
  4. Tugay Evci 27 Nisan 2014
  5. adli 16 Mayıs 2014
  6. Emircan Özdemir 23 Mayıs 2014
  7. Tugay Evci 23 Mayıs 2014
  8. Ali Bilgehan Bülüç 29 Mayıs 2014
  9. Ali Bilgehan Bülüç 29 Mayıs 2014
  10. Mert Gökmen 19 Temmuz 2014
  11. Tugay Evci 22 Temmuz 2014
  12. Muhammed Çakır 15 Ağustos 2014
  13. Taner Doğan 23 Ağustos 2014
  14. Tugay Evci 27 Ağustos 2014
  15. Furkan CandanceTR UZUN 26 Ekim 2014
  16. Tugay Evci 27 Ekim 2014
  17. Furkan CandanceTR UZUN 27 Ekim 2014
  18. Tugay Evci 27 Ekim 2014
  19. Furkan CandanceTR UZUN 28 Ekim 2014
  20. Furkan CandanceTR UZUN 8 Kasım 2014
  21. Tugay Evci 8 Kasım 2014
  22. Adsız 28 Ocak 2015
  23. Tugay Evci 28 Ocak 2015
  24. ketebet 24 Şubat 2015
  25. Mustafa Fettahoğlu 4 Haziran 2015
  26. EMRE AKGÜL 6 Ağustos 2015
  27. EMRE AKGÜL 6 Ağustos 2015
  28. Unknown 11 Kasım 2015
  29. Unknown 11 Kasım 2015

Leave a Reply

%d blogcu bunu beğendi: